Само преди брoени дни Samsung демонстрира 200 МР камера, но войната за повече пиксели във вашия смартфон тепърва започва. Оказва се, че загатнатият миналата година план от Samsung да работи за 600 МР камера може да се осъществи само след няколко години.

Според слайд от презентация на висш служител на Samsung по време на SEMI Europe Summit, Samsung възнамерява да пусне на пазара 576 МР сензори към 2025 г. С това реално Samsung ще предложи качество, което не е постижимо дори от човешкото око, тъй като според компанията 500 МР e приблизителната еквивалентна резолюция на човешкото око. 

Преди да се развълнувате за 600 МР сензор във вашия бъдещ флагман, Samsung уточнява, че такива големи сензори ще имат приложение най-вече във виртуалната реалност, дроновете и умните автомобили. Разбира се, това не означава, че в бъдеще няма да видим неприлично голям брой пиксели в камерите на нашите телефони. Именно 200 МР сензорът НР1 на Samsung изглеждаше като научнофантастична концепция само преди няколко години, а сега е реалност.

За да се подготви за такова бъдеще, Samsung вече започва да работи по предизвикателствата, свързани с поставянето на големи сензори в смартфоните, сред които редуцирането на издутината на камерата. Така или иначе поне към момента изглежда, че сме на четири години от първия 576 МР фотосензор от Samsung, каквото и да е неговото приложение. Да се надяваме, че процесорите също ще могат да обработват такива изображения.

Снимка: Pixabay

Виж още: 5G и LTE връзката на iPhone 12 понякога изчезва мистериозно

 

 

Тагове: