Според нови данни Apple тества подобрена версия на Face ID за предстoящата серия iPhone 13. Служители на компанията са получили специални кейсове за iPhone 12, които съдържат приставка за новото поколение Face ID. Когато кейсът се свърже със служебния iPhone 12, апаратът използва приставката за оторизиране на достъп.

По-интересно е, че компанията иска от служителите си да регистрират лицата си както нормално, така и носейки маски и очила. Целта е технологията да работи с новия iPhone 13, когато неговите собственици носят само маски или маски и очила, които обикновено се замъгляват при такава конфигурация.

Тестовете обхващат всички възможни ситуации с един или двата аксесоара на лицето, на закрито и на открито, както и с най-различни видове очила и маски. Най-вероятно това означава, че серията iPhone 13 ще може да разпознава собствениците, когато носят маски, без да е необходима помощта на Apple Watch. Освен новата опция за отключване Face ID технологията при iPhone 13 ще върне сензора отляво, както беше в по-старите версии, а слушалката ще бъде отгоре, а не в средата. Това ще позволи новия iPhone 13 да има по-малък прорез.

Разбира се, на теория за Apple съществува и опцията да използва вграден в дисплея скенер за отпечатъци, но слуховете твърдят, че тя е била тествана и вече е отхвърлена.  

Снимка: Apple

Виж още: Китай проведе лотария за 1.5 млн. долара, за да тества нова цифрова валута

Тагове: