Функцията за живи видео излъчвания в Instagram беше представена през ноември миналата година, но тогава тя беше ограничена само до определени издатели в няколко големи страни. Сега Instagram направи тази функция достъпна за всички потребители по света, включително и в България. Ние вече виждаме опцията за стартиране на живо видео излъчване в менюто Stories.

Освен това Facebook, компанията майка на Instagram, днес направи и друга промяна в живите излъчвания в социалната мрежа. Досега те бяха достъпни от мобилни устройства за всички потребители и от настолни компютри и лаптопи, но само за Facebook страници. Сега компанията „отключи“ възможността за излъчване на видeо на живо от настолни и мобилни компютри за всички потребители.

Социалните платформи на Facebook все по-сериозно се ориентират към излъчването на видео на живо и не само. Видеото във Facebook се превръща в една от основните части на социалната мрежа и потребителите все по-често качват и консумират видео съдържание.

Сега, когато настолните компютри и лаптопи могат да излъчват видео на живо, очакваме и по-високо качество на някои излъчвания, тъй като всички могат да се възползват от камери с по-добра разделителна способност и оптика.

А вие виждате ли опциите за видео излъчване на живо от вашите Facebook и Instagram профили?

 

Прочетете и това: Всички Chromebooks компютри вече ще имат инсталиран Play Store 

Тагове: