Facebook иска да играем игри почти навсякъде и днес компанията пусна нова функция, наречена Facebook Instant Games.

Instant Games е HTML5 игрална платформа, която позволява на Facebook потребителите да играят игри в Messenger приложението и във Facebook News Feed-a, без да е необходимо да изтеглят каквото и да било.

Услугата стартира в затворена бета с общо 17 игри, включително имена като Pac-Man, Galaga, Space Invaders и Words with Friends. Според Лео Олебе, директор на глобалните игрални партньорства на Facebook, компанията търси комбинация от класически игри и нови заглавия, които ще работят добре.

В Messenger ще присъства специална икона във форма на игрален контролер, с която ще се избират игрите, които ще играем. Facebook приложението от своя страна ще включва специален раздел, от който ще се избират игрите. Играчите ще могат да споделят най-високите си резултати и постижения с техните приятели.

Instant Games е още един опит на Facebook да ни накра да останем в платформата по-дълго. Сега освен новини, видеоклипове, живи видео излъчвания и продажба на стоки Facebook ни позволява да играем забавни игри, където и да се намираме.

 

 

Прочетете и това: Instagram вече ще показва кой прави екранни снимки при директните съобщения 

Тагове: