Според Фил Спенсър, новият ръководител Xbox дивизията в Microsoft, компанията е взела „някои грешни” решения за конзолата. Признанието беше направено пред интервюиращия го Лари Хърб. Според Спенсър Xbox One е трябвало да бъде преди всичко за игрите – да бъде продукт, който е насочен директно към геймърите. По всичко личи, че се вземат известни стъпки, които да представят конзолата именно в тази светлина. E3 е нещо много голямо в нашата индустрия”, обяснява Спенсър. „Знаем, че тазгодишното издание ще е много важно за нас. Хората се питат какво означава назначението на ръководител, който поставя игрите на първо място. Е3 е страхотно гейм шоу и искам хората да разберат защо сме там.”

 

Грешките, за които Спенсър говори, са повече от коментирани. Това е поставянето на фокуса върху телевизията, Kinect и други услуги, които не успяха да постигнат търсения ефект. Обикновено геймърите са тези, които са първите на опашките за новите модели конзоли, а те искат едно – оптимално игрово изживяване и често не се интересуват от някои от екстрите. Това е и една от причините, поради които PS4 има отлични продажби. От Microsoft разбраха това и последните им маркетингови кампании са сериозно ориентирани към игрите – най-вече към Titanfall.

 

 

Междувременно излезе още една интересна информация, свързана с Xbox One. 5-годишно момче откри пропуск в сигурността, чрез който е успяло да влезе в регистрацията на баща му в Xbox Live...без да знае паролата. Разбира се, момчето въвело грешни символи, но след това избрало опцията за потвърждаване на паролата. Там въвело само паузи (space) и натиснало Enter. И готово – вече имало достъп до Live регистрацията на баща си. След подадения сигнал, от Редмънд направили корекция, а малчуганът получил възнаграждение – 4 игри, 50 долара и 1 година безплатна регистрация за Xbox Live. По-приятната изненада е, че поместили малкия Кристофър на сайта си. Там той бил вписан в сектор „сигурност”.