Преди двайсет години уебсайтовете бяха предимно текстови документи с минимален брой картинки, а днес те са интерактивни изживявания с вградени клипове, анимации и автоматично обновяване. Поради това сега Mozilla е решила, че е време да ъпдейтне своя браузър Firefox, така че популярната програма да се справя по-добре с комплексния характер на интернет.

Организацията обяви проект на име Quantum, чиято задача е да увеличи значително скоростта на браузъра през 2017 година.

“Смятаме, че подобренията в резултат на Quantum ще се забелязват толкова лесно, че целият начин, по който сърфирате в интернет, ще бъде различен. Страниците ще се зареждат по-бързо, скролването ще бъде плавно, анимациите ще се включват незабавно. Дори и най-интензивното съдържание няма да попречи на стабилността, а работата на браузъра автоматично ще се приоритизира според съдържанието, така че да имате мощност там, където ви е най-необходима”, казва компанията.

Quantum ще бъде построен на базата на сегашния енджин Gecko, но освен това ще ползва и новия експериментален енджин Servo. Mozilla обещава големите промени към края на следващата година, но първите ъпдейти ще се появят в началото на 2017 година. Обновената версия на браузъра ще работи на компютри с Windows, MacOS и Linux, както и на мобилни устройства с Andorid, завършва CNET.

Виж още: Apple иска да промени начина, по който гледаме телевизия, с платформата TV

Тагове: