Откакто Google обяви през 2017 г., че ще оптимизира ядрото на Android за по-чести ъпдейти, гигантът и производителите на смартфони работят за по-широка рамка, в която техните апарати получават най-новите версии на операционната система. Сега Google и Qualcomm обявиха, че ще осигурят на захранваните със Snapdragon телефони четири години ъпдейти по сигурността и до четири версии на Android – тази, с която дебютират и три ъпдейта.

Това започва с новия флагмански чипсет Snapdragon 888, телефоните, с който ще получават допълнителни OS ъпдейти и пачове по сигурността. По този начин те ще се конкурират успешно с апаратите на Samsung, след като през август корейският гигант обяви, че започвайки от серията Galaxy Note 20, неговите флагмани ще получават по три нови версии на Android. Лидер в това отношение все още са телефоните на Google Pixel, които имат гарантирани три години на ъпдейти и пачове.

Google твърди, че всички телефони с процесори Snapdragon, които се появяват с Android 11, ще се възползват от удължената поддръжка. Засега не се знае дали това се отнася за апарати с чипове, различни от Snapdragon, като такива с процесори на MediaTekk или Huawei.

Освен това интернет гигантът разкри, че 667 милиона души ползват апарати с Android 10, като 82 процента от тях са получили техния ъпдейт директно на своя телефон.

Снимка: GSM Arena

Виж още: iPhone 13 няма да има никакви дупки в корпуса

 

Тагове: