Flipboard придоби конкурентното приложение Zite, с което също могат да се четат новини и да се споделя съдържание. До този момент то беше собственост на CNN, но сега Flipboard ще използва това придобиване, за да рекламира повече и да засили партньорството си с новинарския гигант.

Двете компании не споделят финансовите параметри на придобиването, но в доклад на CNN Money се каза, че сделката е на стойност 60 милиона щатски долара. Все пак източник на CNN, който е пожелал да остане анонимен, казва, че тази цифра е неточна.

CNN придобива Zite през 2011 година, за 20 милиона долара. Двете компании заявиха, че екипът на Zite, който наброява около 20 души в Сан Франциско, ще се присъедини към този на Flipboard в Пало Алто, с изключение на основателя Марк Джонсън, който написа в LinkedIn, че ще преследва други възможности.
В изявление, разпространено след сключването на сделката, генералния мениджър на CNN Digital, KC Estenson заяви, че медийната компания се надява да разшири своята мобилна аудитория, като си партнира с Flipboard:

"След като разглеждахме тяхната експертиза, ние очакваме да създадем нови възможности за приходи и разширяване на вече огромната ни мобилна аудитория. С тази сделка CNN ще инвестира дългосрочно в успеха на Flipboard. "

Основателя на Flipboard Майк Маккю казва, че в приложението ще е включено цялото съдържание на CNN Digital. Маккю потвърди че това ще позволи на Flipboard, да расте още по-бързо, отколкото е сега. В блог пост за придобиването , той каза:

"Добавянето на Zite към услугите на Flipboard, ще изгради неповторимо лично списание за нашите милиони читатели."


Към момента не е известно колко потребители има Zite, но Маккю е заявявал, че Flipboard има повече от 100 милиона, а още около 250 000 нови се добавят всеки ден. В края на миналата година Flipboard бе финансирана със 160 милиона долара, а според сведения компанията се оценява на 800 милиона долара.

Друга съществена промяна на Flipboard е, че приложението вече позволява не само Facebook интеграция, но и такава с Google+ профил. Сега можете да влезете или да си създадете нов профил във Flipboard с вашия Google+ профил.

Facebook и стандартната опция за вход (с име и парола) са все още на разположение, но за съжаление няма да можете да превключвате между профилите т.е. ако вече сте създали профил във Flipboard със стандартен вход или Facebook вход, няма начин да премине към влизане с Google+, без създаване на напълно нов профил и настройки.

 

 

Flipboard вече предлага продуктови каталози!

Тагове: