Vivacom спечели първа награда в категорията „Обществена дейност“ на престижните награди Forbes Business Awards 2013 за своята програма за партньорство със стартиращия бизнес – VIVA StartUp. В конкурса, отличаващ добрите бизнес практики в България, се състезаваха 130 участника в 8 различни категории, като в категорията за принос към обществото съревнованието беше между 22 проекта.

 

Началото на програмата VIVA StartUp е дадено през ноември 2012 г., а целта й е поощряването на иновациите и популяризирането на предприемаческата култура в ICT сектора у нас. Дейностите, които обхваща проектът, са ориентирани към подготовката на млади предприемачи с качествени иновативни идеи и потенциал да ги превърнат в устойчив бизнес. Инициативите под шапката на VIVA Start Up са насочени в две основни посоки – образователни проекти и подпомагане на разработката на български мобилни приложения. През 2013 г. Vivacom подпомага и реализира множество проекти, но най-големите сред които са две издания на безплатна академия за предприемачи, два StartUp Weekend-a в централното управление на телекома и Телефонната палата и конкурс за мобилни приложения, създадени от стартиращи компании.

 

През 2014 г. VIVACOM ще продължава да инвестира в развитието на социалната програма VIVA StartUp, подкрепяйки иновациите и предприемачеството в България.

 

Тагове: