Samsung използва 108 МР камера в своите Galaxy Ultra модели от появата на Galaxy S20 Ultra през 2020 г., благодарение на която смартфоните предлагат кадри с максимален детайл и 12 МР снимки с Pixel Binning технология. Сега информация от Южна Корея твърди, че предстоящият Galaxy S22 Ultra ще използва нова функция за своята камера, наречена Detail Enhancer. Слухът идва от същия източник, който преди това тиражира изтекли тапети за Galaxy S22, така че вероятно е доста надежден.

За новата функция се твърди, че ще бъде активна само при опцията за 108 МР снимки и нейната задача е да улавя още повече детайли. Изглежда тя ще бъде особено полезна при т.нар. макро снимки, макар че 108 МР сензорът на сегашния Galaxy S21 Ultra не ви позволява да се приближите прекалено близо до обекта и вместо това трябва да изпробвате ултраширока леща. Ето защо Samsung може би ще трябва да комбинира информацията от 108 МР и ултрашироката камера, ако целта е да се повиши качеството на макро кадрите.

Ами ако новата функция просто не е за такива снимки? В такъв случай тя просто може да увеличи качеството на 108 МР снимките, като използва различни техники на обработка. Така снимки на пейзажи, животни и хора могат да бъдат още по-детайлни. Предполага се, че функцията ще бъде налична само в Galaxy S22 Ultra, но на теория е възможно Samsung да я добави след това в Galaxy S20 Ultra и Galaxy S21 Ultra.      

Снимка: Samsung

Виж още: Първите в света живи роботи вече могат да се възпроизвеждат. Време за паника? (ВИДЕО)