Ново проучване с цели 4952 въпроса се опитва веднъж завинаги да изясни кой е най-умният среди виртуалните асистенти. Въпросите са разделени в пет категории и обхващат най-различни области. Критериите за правилен отговор включват неговата пълнота, разбирането на въпроса, източникът на информация и др. Четирите персонални асистента, участвали в теста са Alexa, Cortana в Invoke, Siri и Google Assistant за телефон и за Google Home.  

Крайният победител е именно Google Assistant на телефон, който отчита най-висок процент верни отговори и най-много опити за отговор. На второ място е Cortana, следвана отново от Google Assistant за Google Home, а на дъното са Alexa и Siri. Това е вторият път, когато дигиталният асистент на Apple се оказва на последно място в проучване, така че е добра идея да прецените доколко изобщо може да се разчита на технологията.

Google Assistant на смартфон има и най-голям брой отговори с информация, извлечена от трети източници. Това показва, че асистентът на Google е най-гъвкав, когато става въпрос за търсене на източници и най-често е склонен да ползва разнообразни такива.  

Тагове: