Тази седмица Chrome браузърът на Google се сдоби с нова функция, която ще открие първични видеа в дадена уеб страница и автоматично ще замрази разсейващите, базирани на Flash реклами, за да не отклоняват вниманието на потребителите.

"Когато сте в дадена уеб страница, която работи с Flash, ние интелигентно ще сложим на пауза съдържанието (като Flash анимации), които не са в центъра на уеб страницата, като същевременно ще запазим възпроизвеждането на централното съдържание (например видеоклип)", се казва в официалния Chrome блог. "Ако случайно сме сложили на пауза нещо, към което сте проявили интерес, можете просто да щракнете върху него, за да възобновите възпроизвеждането."

Google твърди, че тази браузър функция ще "намали значително разхода на енергия" на мобилните устройства. Функцията се предлага стандартно в най-новата Beta версия на Chrome. Актуалните потребителите могат да я активират в менюто на Chrome "разширени настройки" (advanced settings) под Detect and run important plugin content.

 

s

Този ход е още една стъпка към провокиране на създателите на уебсайтове да преминат към HTML5.

 

Прочетете още: В Google Chrome Beta за Android се появи функция, наподобяваща Now on Tap 

Тагове: