Във всеки Mac днес работи 64-битов процесор. Apple започна смяната от 32-битови към 64-битови процесори преди почти едно десетилетие.

Chrome браузърът на Google винаги е работил като 32-битово приложение под OS X, но това скоро ще се промени. Два дни след като бе обявявано, че 64-битовия Chrome браузър за Windows има стабилна версия, от Google публикуваха първата 64-битова бета на Chrome за Mac.

Както с повечето неща, които идват за Chrome, поддръжката на 64-битови процесори ще бъде ограничена до потребителите на Beta канала. Така че тя все още не е част от стандартния Chrome браузър, който повечето хора използват.

Но какво е предимството дава 64-битовата версия? За да бъдем честни, повечето потребители вероятно няма да забележат, че Chrome работи все по-бързо. Всъщност това ще помогне на цялостната система да работи малко по-гладко. Освен това почти всички модерни популярни OS X приложения са 64-битови. Така например когато сегашния 32-битов Chrome браузър трябва да зареди приложение, то се включват един куп неща в паметта, за да се осигури съвместимост. Ето защо един 64-битов Chrome браузър е добре дошъл за потребителите на Mac.

 

Виж още: Google Chrome версия 37 с подобрения в шрифтовете за Windows OS

Тагове: