Без да се задоволява просто с измерването на кухненските маси, използвайки вече подобрената реалност, Google вече мисли в по-голям мащаб. Много по-голям. Най-новата актуализация на Google Earth е способността да измервате разстоянието между две точки на планетата.

В публикация в блога си интернет гигантът казва, че това е една от най-търсените функции днес. Инструментът за измерване се показва в Chrome днес и ще бъде добавен към Android тази седмица, като iOS ще се включи към тази мода "скоро".

Така вече можете да увеличите мащаба на вашия квартал и да измервате точно колко дълга е всяка пресечка и да разберете нейната площ (дължина, умножена по ширина), ако желаете, или да измерите разстоянието между къщата ви и Тадж Махал например. Ще ви послужи, за да уредите разгорещен спор в бар или да запълните място в главата си с произволни забележки и данни за вашия квартал. Или просто да се отпуснете на работа по нов начин, в случай че сте изчерпали историите и сайтовете, с които се развличате до момента.

Пробвайте, в интернет със сигурност има и по-безсмислени неща за правене от това да разглеждате света с Google Earth.

 

Оцени:
Рейтинг: 1
Тагове:
Най-четени
Всички

"Дюн" на Дени Вилньов с премиерна дата. Кастът е зверски!

577 | 17.02.2019
Още от Tech

2019 Renault Megane и 1.3 TCe: неочаквано добра комбинация (тест драйв)

31 | Преди 19 ч.