Google Maps скоро ще позволи на потребителите на Android и iOS да споделят временно местоположението си в реално време с приятелите, семейство и колеги си. Тази опция ще може да се настрои за точно определени хора (дори само един човек) и за точно определено време - от 15 минути до 3 дни. Има и опция "докато не го изключите", което означава, че видимостта ви ще е налична до момента, в който не решите да я скриете от останалите хора.

Това, макар и да не е новост, е полезно за ситуациите, когато си уговаряте среща, но не сте уточнили например в коя част на парка ще се чакате. Също така потребителите ще могат да виждат на картата движението на хората, които следят в реално време, т.е. ще виждате точно на коя улица и след приблизително колко време ще дойдат гостите ви.

Хората, които сте включили в списъка, който може да ви следи в Google Maps, ще може да го прави от Android, iOS устройства и от мобилните и настолни браузъри.

Google бърза да отбележи, че можете да изключите споделянето на местоположението си в реално време във всеки един момент.

 

Тагове: