На започналото днес събитие Google I/O 2012, провеждащо се от 27 до 29 юни, Google обяви най-новата версия на Android, 4.1 Jelly Bean, а също така и своя нов 7 инчов таблет Nexus 7. Несъмнено това предизвика огромен интерес и в идните няколко дни това ще бъде основна тема на технологичните списания и медии по света. Ето и няколко думи за Jelly Bean и Nexus 7, след това се връщаме към Live шоуто вървящо в момента в YouTube, за да отразим новите неща и да ви информираме своевременно...

При процеса на проектиране на новият Andorid Jelly Bean фокусът е бил насочен към три основни точки „простота, красота и интелигентност“. Това означава, че всяко действие с операционната система ще бъде много по-ефективно като изпълнение и добре естетически издържано.

Google Nexus 7 притежава 7 инчов IPS екран с HD резолюция от 1280x800 пиксела, четири ядрен процесор работещ на тактова честото от 1,3GHz Tegra 3 с 1GB РАМ от nVidia. Комуникационните му възможности са Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth и NFC поддръжка с интеграция с Google Wallet. Видео комуникацията се осъществява с 1,2Mp фронтална камера, способна да записва с HD резолюция от 720p. Таблета идва с вградена памет от 8 и 16GB, съответно на цени от 199$ и 249$. Размерите са 98.5 x 120 x 10.5мм, а теглото е 340 грама. За съжаление няма да има възможност за 3G връзка, но явно целта тук е била да се предостави едно бюджетно и достъпно устройство за масовия потребител.

 

Тагове: