Има нов актуализация на Google Play Music, която носи доста полезна функция за всеки потребител, а именно, че с приложението вече може да съхраняваме музика на SD картите ни. Новата Google Play Music версия е с пореден номер 5.3 и е способна да кешира музика на външната ви памет т.е. на microSD картата - като алтернатива на вътрешна памет, която ще остане свободна за приложения и снимки.

Всъщност винаги е било възможно да пускаме музика от външни носители за съхранение с Google Play Music, но до сега кеширането на песни от онлайн „библиотеките“ бе ограничено само до вътрешната памет. Това бе доста голям проблем за много потребители на Android телефони със слот за SD карта, защото „изразходваше“ вградената памет.

Кешираната музика може бързо да запълни скъпоценната вътрешна памет, но сега може да я съхраните на SD картата. От това ще възползват най-вече смартфоните на Samsung, в които най-често можем да срещнем слот за карти памет, както и устройствата от нисък клас, които също имат тази хардуерна опция.

Все пак това е любопитно решение, имайки предвид позицията на Google по въпроса за SD картите, както и липсата им в настоящите Nexus устройства. Както обикновено, новата версия на Google Play Music се разпространява към устройствата постепенно, така че следете за нея през идните дни.

 

Google интегрира Play Music в интерактивните си очила и добави нови стерео слушалки!

Тагове: