Google обяви рационализиран метод за одобряване на искания за вход, наречен Google Prompt. Той ви позволява да одобрите тези искания с просто ДА или НЕ, а не с получаване на потвърждение по имейл, SMS или създаване на отделен ключ за сигурност.

Настройката е проста: когато влезете в Gmail или друга Google услуга, ще видите Google Prompt уведомление на телефона си, с което ще бъдете помолени да одобрите или да отхвърлите искането за вход заедно с информация за профила, местоположението и устройството, от което се опитвате да влезете в системата.

Новата функция е всъщност част от Android и използва Google Play, така че потребителите трябва само да актуализират своето Google Play приложение до последната версия. При iOS потребителите ще трябва да имат приложението Google Search, като след настройката те могат да използват и TouchID сензора за потвърждение.

Потребителите могат да разрешат работата на новата функция на страницата Моят профил на Google. По-старите методи са все още на разположение, ако това е вашето предпочитание.

 

Източник: Google


Прочетете и това: Google предоставя списъци с медицински състояния при търсене на симптоми за болести