Наскоро Google направи подобрения в търсачката си, когато става дума за търсене на болести или симптомите за тях. Компанията въвежда още подобрения, като предоставя списъци с медицински състояния при търсене на симптоми.

На снимката по-горе можете да видите нагледен пример как при търсене на симптоми за главоболие излизат резултати с предполагаеми състояния като мигрена, настинка, синузит с настинка и др.

Google все пак казва, че тези списъци са само с предполагаеми медицински състояния и че пациентите трябва да разчитат на компетентен отговор от личен лекар. Все пак компанията е работила с лекари от Harvard Medical School и Mayo Clinic, за да консултира симптомите за болести и възможните причини за тях. Google иска да знае и дали получените отговори на медицински въпроси са удовлетворяващи за хората.

Към момента новата функционалност е налична само за английската версия на търсачката в САЩ, но компанията ще я разшири до повече държави и езици и ще подобри отговорите на медицински въпроси.

 

Източник: Engadget

 

Прочетете и това: Ето кои модели Chromebook ще получат Google Play и поддръжка на Android приложения