Google стартира нов набор от инструменти, предназначени да помогнат на дизайнерите и създателите на приложения да си сътрудничат по-лесно. Това е частично разширяване на Google Material дизайна, който беше представен преди две години, като начин да се преосмисли как софтуерът трябва да бъде проектиран върху сензорни екрани. И като част от това усилие Google дава тези инструменти за съвместна работа, които могат да бъдат полезни дори ако не се интересувате от философията на дизайна на приложенията на Google.

Първият инструмент се нарича просто Gallery и това е нещо като GitHub за дизайнери. Gallery ще улесни хората в качването, споделянето и коментирането на дизайни. Има и някакъв контрол на версиите, за да можете да добавите различни повторения на това, върху което работите. Също така има инструмент за презентации, с който ще можете да изпращате прости уеб връзки към проекта ви, без да ви се налага да експортирате в PDF файлове или в Dropbox папки.

Наред с „галерията“ има и ремиксатор, който позволява на създателите на приложения да създават прототипи на приложения, с които ще можете да си взаимодействате директно. Има също така и Stage, който ускорява процеса на създаване на прототипи и позволява на създателите на приложения да тестват и демота в много по-ранен етап.

Въпреки че тези инструменти не са предназначени само за хората, които се опитват да работят с Material дизайн, те са вдъхновени от една и съща философия. Но не е нужно да сте опиянени от философията на дизайна, за да използвате нещата, които Google е създала. Вместо това можете да се отправите към новия сайт material.io, да се регистрирате и да изпробвате всички нови инструменти.

 

 

Прочетете и това: Режисьорът на Stranger Things оглавява филмовата адаптация на Uncharted