Ако все още ползвате смартфон, работещ с Android 4.0 Ice Cream Sandwich, може би вече е време да помислите за ъпгрейд. Google предупреди разработчиците, че поддръжката за Ice Cream Sandwich официално спира. Съществуващите приложения ще продължат да работят, но всички нови версии на Play Services (рамката, която дава на Android устройствата и приложенията достъп до ключови нови функции) вече ще изискват поне Android 4.1 Jelly Bean.

Това поставя някои доста сериозни въпроси пред потребителите и разработчиците, ползващи Ice Cream Sandwich. Докато първите определено ще трябва да помислят за нов телефон, вторите ще трябва да създават по две версии на своите приложения - една с поддръжка на морално остарялата платформа и друга без.

От своя страна Google естествено не се притеснява. По данни на компанията под 1 процент от Android потребителите в Google Play ползват версията, която датира от 2011 г. Толкова стар софтуер е доста труден за поддръжка и при положение че в момента по света има над два милиона Android потребители и доста повече устройства, най-безобидното решение е просто да потърсите по-актуално такова, за да не рискувате постепенно да загубите достъп до най-новите приложения и услуги на мобилната платформа.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

97% от потребителите се чувстват по-продуктивни, след като заменят Windows с Mac

287 | 22.06.2019
Още от Tech

Huawei nova 5 е нов триумф за средния клас

78 | Преди 16 ч.