Ако сте се питали с какво ще промени живота ви разширената реалност, Google предоставя конкретен пример. Tango технологията на компанията вече може да се използва в музеи. В института по изкуствата в Детройт посетителите вече могат да използват смартфона Lenovo Phab 2 Pro, за да изследват египетски мумии и други експонати. Технологията ще ви позволи да надникнете "вътре" в саркофага, за да разгледате древните скелети и други скрити артефакти.

Tango технологията на Google е много подходяща за използване в закрити пространства, тъй като тя не разчита на GPS, инерционни сензори или Wi-Fi проследяване. Вместо това тя използва "компютърно зрение", за да открива и проследява обкръжаващата среда, така че реалистично да наслагва виртуалните образи върху реалните.

В момента единственото устройство, което разполага със сензори за дълбочина, е Lenovo Phab 2 Pro. ASUS ZenFone AR също е другото устройство, което носи Tango технологията, но той ще излезе по някое време през 2017 г., тъй като беше представен преди броени дни на CES 2017.

Google казва, че това е само началото и че „работи и с други музеи по света за бъдещи изложби."

 

с

с

 

Прочетете и това: Apple работи с Carl Zeiss върху създаването на AR / MR очила?

Тагове: