Напишете нещо в търсачката на Google и какво ще видите - поредица от резултати, всичките в синьо.

Да, ама не.

В последните дни това се промени за някои потребители, тъй като компанията провежда тестове на нов цветови формат, при който резултатите от търсенето са в черно, а не в синьо. Според Google това им придава по-изчистен вид, съпоставим с текста в едно вестникарско каре. Според доста (разбирай всички) хора обаче цветовата промяна просто не е готина.

"Очите направо ме болят и обмислям да ползвам Firefox или Bing, ако не получа отговор как мога да върна синия цвят на резултатите", казва един потребител в Google Search Help Forum. Сред другите думи, използвани за описание на новия цвят, са "ужасно" и "отвратително".

Това не е първият път, когато Google променя цветовете; веднъж компанията пробва цели 41 нюанса на синьото, преди да се спре на този, който виждаме в момента, припомня The Next Web. Имайки предвид досегашното мнение на потребителите, новата промяна едва ли ще се запази, но кой знае - Google е показал, че понякога може да действа много шантаво и пак да постига успех.Виж още: Google актуализира всички Blogpost домейни с HTTPS Redirect

Тагове: