Следващия път, когато посетите официалния сайт на Google за Android, може и да забележите малка, но важна промяна. Частта за таблети, която заемаше пространството между "носими устройства" и "телевизия" в менюто, вече не съществува.

Google тихо извади страницата, която използваше за подчертаване на конкретни приложения за таблети, както и шепа видни модели като Samsung Galaxy Tab S2. Сайтът Android Police забеляза липсващата секция на 1 юни и посочва, че тя все още е съществувала предния ден - шот на уебсайта за 31 май в Internet Archive показва ясно, че страницата за таблети все още е там.

Малко по-късно и също толкова мистериозно, Android таблетите се завърнаха на страницата, но въпросителните около стратегията на гиганта остават.

Това означава ли, че Google се отказва от таблетите с Android, за да се фокусира повече върху другите си устройства, като например Chromebook? Не е тайна, че iPad все още доминират в полето, въпреки че някои таблетни модели на Android, както устройствата на Samsung и Amazon, не са толкова лоши. Ако наистина Google вече не продава таблети, това може да забави развитието на функциите за тази категория, оставяйки ги по-малко в сравнение с телефоните с Android.

 

Тагове: