Група от 20 големи телекомуникационни компании, включително Deutsche Telekom, Nokia, Vodafone и BT, обещават да стартират 5G мрежи във всяка страна от Европейския съюз до 2020 г. Но това ще се случи, ако правителствата на тези страни решат да отслабят правилата за мрежова неутралност.

В документ от седем страници, озаглавен 5G Manifesto", е описано в детайли как операторите ще пуснат 5G из целия континент през следващите няколко години.

Според манифеста операторите планират да проектират екшън план за пускане в действие на 5G. Този план ще им позволи да демонстрират ползите от 5G в автомобили, здравеопазване, обществена безопасност, интелигентен град, както и в развлекателни сценарии. Ще бъде сменена и инфраструктурата, необходима за стартиране на 5G във всички 28 от държави-членки на ЕС до 2020 г.

Компаниите настояват за това, което те наричат ​​"правилна регулаторната среда", която ще включва преодоляване на "опасностите", които ще дойдат с отворените интернет политики.

Ранните поддръжници на манифеста включват компании като Airbus, Siemens и Philips. Комисарят на ЕС за цифровата икономика и общество, Гюнтер Йотингер, даде висока оценка на документа.

 

Източник: The Verge


Прочетете и това: Европейската комисия одобри нови инвестиции в киберсигурността 

Тагове: