Ако HTC One бе ново начало за HTC и един наистина успешен смартфон през 2013-та година, тазгодишният One M8, като че ли не се представя толкова добре. През август компанията отчета нов спад в приходите, но пък отчете 10 процента увеличение на продажбите на годишна база. Сега най-новите данни от тайванския производител показват, че компанията е отчела 1,38 милиарда долара приходи, от които печалбата достига около 21 милиона долара.

Феновете на марката все още не бива да се радват прекалено, защото самите продажби на годишна база отново са намалели, а увеличените приходи идват в следствие на орязване на разходите. В една идеална ситуация щяхме да сме свидетели на печалба, дължаща се на по-високи продажби на смартфони, но дори рязането на разходи е знак, че компанията прави правилните стъпки към оздравяване.

Ако HTC съумее да запази разходите ниски и същевременно повиши продажбите си, до края на годината можем да станем свидетели на още едно тримесечие на печалба. Очакваме раздвижване в добра посока за компанията, тъй като скоро трябва да видим нов Nexus таблет от Google, произведен именно от HTC, смартфона Desire Eye (с двете си 13-мегапикселови камери) и екстремна камера. Повече подробности за финансовите резултати на HTC може да намерите на официалния им сайт тук. 

Тагове: