Слуховете за смартфон от Amazon циркулират от много време. Първо се зарадвахме, тъй като имаше информация, че Amazon ще пуснe своя телефон безплатно. Е, този балон се спука бързо и от компанията опровергаха този слух – още на следващия ден. Независимо дали това беше истина или не, остана един интересен въпрос – Кой ще произвежда телефона на Amazon? Според нова информация това ще бъде HTC.

 

Според Financial Times, цитирани от The Verge, ще бъдат произведени три различни смартфона, които са вече в процес на разработка. Едно от тези устройства, произведено от HTC, е близо до финализиране. По-ранните слухове говореха за два различни смартфона на Amazon. Един от тях се очаква да бъде с нов 3D интерфейс, а другото устройство да се предлага на много ниска цена. За сега не може да се каже определена дата, на която ще бъде представен първият Amazon телефон, но е сигурно, че това няма да стане до края на тази година.

 

Amazon и HTC са отказали да коментират слуховете, публикувани от Financial Times, но маркетинговият директор на HTC Бен Хо коментира „Фокусирани сме върху изграждането на нашата марка, но и винаги сме били отворени към съвместен брандинг, сътрудничество с доставчици и други технологични марки“. Ако това сътрудничество се окаже истина, ще бъде еднакво добра новина и за двете компании. HTC са в незавидна позиция и, за първи път в своята история, отбелязаха тримесечие, завършило на загуба. Компанията изпитва затруднения със справянето с конкуренцията и дори излезе информация, че Lenovo ще закупи тайванската компания. От друга страна, HTC навлезе в пазара като производител на хардуер за други компании. Тайванският производител се отличава с висококачествени телефони, които съчетават отличен хардуер с дизайн и материали от висок клас. Най-пресният пример е HTC One. Една успешна съвместна кампания с Amazon може да промени сегашното състояние на HTC – компанията на Стив Безос има достатъчно средстава, за да покрие разходите, а притежава и канала, по който лесно да разпространява продукта. Всичко звучи добре, но не трябва да забравяме HTC First – телефон, създаден в сътрудничество с Facebook и телефон, който отбеляза изключително слаби продажби. Можем да се надяваме тези слухове да са истина, тъй като това би означавало съвместна работа на две от най-симпатичните компании в този бизнес. Вие как мислите?

Вижте HTC Оne max – новият фаблет на тайванската компания.

Тагове: