Huawei иска да се превърне във втория най-голям производител на смартфони в света - място, което към момента е заето от американския гигант Apple.

Китайската компания обаче в момента се намира само на едно място по-надолу в престижната класация и не крие амбициите си да атакува подстъпите към върха, където все още удобно стои Samsung. По данни на Strategy Analytics за миналото тримесечие делът на Huawei е 9 процента, докато Apple държи 12 процента от пазара. В по-конкретни цифри това означава, че продадените телефони с марка Huawei са 33.6 милиона, докато тези на Apple са 45.5 милиона.

Според шефа на потребителския бизнес в Huawei Ричард Ю развитието на технологии като добавена и виртуална реалност, както и изкуствен интелект предоставят нужните възможности за задминаването на Apple по отношение на иновациите. Промяната трябва да се случи само за две години, счита още той.

"Освен това искаме да завоюваме доверието и лоялността на потребителите. Apple вече не изненадва своите клиенти с нищо, докато Samsung изживя сериозна криза с дефектните Galaxy Note 7 телефони", казва Ю, цитиран от Phone Arena.

Само преди два дни Huawei пусна новия флагман Mate 9, който ползва чипа Kirin 960, считан за най-високоефективния смартфон процесор в света.

Виж още: Sony намали прогнозата си за продажбите на Xperia с 2 милиона бройки

Тагове: