Както вече писахме, Huawei ще представи няколко устройства на MWC 2014. Сред тях ще бъдат нови таблети, но и умен часовник. Вече имаме и първите изтекли снимки, на които виждаме Mediapad X1 и аксесоар, който можем да определим като смесица между умен часовник и фитнес тракер.

 

Mediapad X1 ще бъде 7-инчов с резолюция 1920x1200 пиксела. Очаква се хардуерът да бъде повече от приличен: 2GB RAM, 4-ядрен 1.6GHz процесор и голяма батерия – 6000mAh. Възможно е таблетът да ни изненада и с камерите си. В момента има слухове, че тиловата ще е 13MP, а фронталната – 5MP. На снимките се вижда, че от Huawei са подготвили и специални предпазни аксесоари.


 

Появи се и първа снимка на умния часовник на Huawei, публикувана от един от ръководителите на компанията. Тя нарича устройството „новата ми играчка”, което придава доза достоверност. Трябва да отбележим, че този умен аксесоар не може да бъде определен като часовник, а по-скоро наподобява фитнес тракер, но по-обемист. Може би неговият дизайн ще придобие известна логика, когато разберем повече за функциите на тази джаджа. Добрата новина е, че това ще стане съвсем скоро.