Виртуалната реалност е начинът да се потопите в атмосфера отвъд контролерите и геймпадовете, а ново изобретение обещава дори нещо повече.

То се нарича Hypersuit и представлява един вид екзоскелет - костюм, който ще ви накара да усещате, че летите във виртуалната реалност. Как става това? Лягате на него в "летяща поза" и може да движите ръцете си в различни посоки, наподобявайки полет. Hypersuit бе демонстриран най-напред по време на голямото изложение CES 2017 по-рано този месец в Лас Вегас.

До момента костюмът все още е в прототипна фаза. Той се прави от френска компания със същото име, която е основана през 2016 г., пише Venture Beat.

"Разликата между гейм контролер и нашия проект е, че с Hypersuit цялото ви тяло е геймпад и можете да се движите свободно като Железния човек, а не просто да мърдате палци", казва основателят на компанията Грегори Аркаш.

Вдъхновението му е дошло от "най-старата мечта на човечеството - да полети", както и от досадното ограничение да ползвате VR шлем, седнали на стол.

Hypersuit трябва да излезе в продажба от юни, а за други интересни неща от CES 2017 може да прочетете тук.

Виж още: Raspberry Pi Compute Module 3 е тук и той е двойно по-мощен от първата версия