Септември е, новите iPhone 6s и 6s Plus са официално достъпни за покупка в САЩ и е време да ви покажем традиционното разглобяване на новите смартфони на Apple. iFixit са се погрижили да демонстрират стъпка по стъпка начина за отваряне и отремонтиране на iPhone 6s и iPhone 6s Plus. Да, iPhone 6/6s Plus и 6s/6s Plus са почти идентични близнаци както отвън така и отвътре, но това е нормално, тъй като s серията винаги е била допълваща, а не цяла крачка напред откъм дизайн и хардуер.

До вътрешността на iPhone 6s и 6s Plus се стига сравнително лесно и след отварянето на устройствата виждаме леките промени във вътрешния дизайн, които се изразяват в обновения Taptic Engine модул за вибрация, който е причина за намаления капацитет на батериите и някои други леки промени. С напредването на разглобяването виждаме и новите камери с 5- и 12-мегапикселови сензори, новия Touch ID сензор за пръстови отпечатъци и 3D Touch екрана.

От iFixit са използвали и нещо ново и интересно при разглобяването – те са направили рентгенови снимки на Taptic Engine-а, с което показват вътрешните му компоненти, без да го отварят физически.

Очаквано iPhone 6s и 6s Plus получават 7 точки за лесно разглобяване, което е еднакъв резултат с този на iPhone 6 и 6 Plus през 2014 г. iFixit дават 10 точки за най-лесно разглобяване и 1 точка за най-трудно.

Вижте снимките в галерията ни видеоклипове по-долу: