Sony току що анонсира два нови смартфона с марката Xperia по време на представянето си на IFA 2016 - новият флагман Xperia XZ и Xperia X Compact.

Sony Xperia XZ е наследник на Xperia X и представлява подобрен вариант на Xperia X Performance, внасяйки допълнения в няколко ключови елемента като дизайна, камерата и живота на батерията. Нова е и Forest Blue разцветката, в която ще се предлага телефонът.

Флагманът е изработен от специален материал, който компанията нарича ALKALEIDO. Зад това определение се крие алуминиево покритие, което е доста приятно на пипане и като цяло не пази отпечатъци по себе си.

Sony е избрала по-широк 5.2-инчов IPS дисплей за Xperia XZ, който обаче все още запазва само 1080p резолюция. По отношение на останалите параметри, Xperia XZ има всички черти на флагман - актуалния Snapdragon 820 чип с 3GB RAM памет, всички опции за свързване, стерео говорители и 32GB място за съхранение, които могат да се увеличат до 200GB с microSD card. Присъства и USB Type-C порт.

Камерата не използва оптична стабилизация на образа, а вместо това разчита на собствена технология на Sony, наречена SteadyShot Intelligent Active Mode, която трябва да стабилизира образа и видеото.

XZ се захранва от 2900 mAh батерия, което е малък ъпгрейд спрямо X Performance; тя се зарежда с Quick Charge 3.0 технологията.

Xperia XZ трябва да излезе на пазара през октомври, а цената на телефона ще бъде над 700 евро, прогнозира GSM Arena.

Виж още: ZTE Nubia Z11 с дисплей без странични рамки ще се продава в Европа за 500 евро

Тагове: