Списание Time обяви Илон Мъск за неговата личност на годината за 2021 г. Критериите за тази титла се отнасят за човека, който за добро или зло е засегнал най-много живота на хората и събитията през годината и е носител на това, което е важно за нея. Припомняме, че както Сталин, така и Хитлер са били човек на годината за списанието.

Като причина за избора на Мъск се посочва астрономическият скок на неговата ракетна компания SpaceX и това, че Tesla контролира 2/3 от мултимилиардния пазар на е-коли, като компанията се оценява на 1 трилион долара. В резултат с общо състояние от 250 милиарда долара Мъск е най-богатият човек в историята, поне на хартия.  

Също така той присъства на пазарите на соларни панели, криптовалути и мозъчни импланти, както и се занимава с подземни тунели за транспорт на високи скорости.

„Мъск доминира и на Уолстрийт. Днес много финансови стойности се изчисляват не на базата на валутните потоци, а на тяхната близост с Илон Мъск“, пише списанието, имайки предвид способността на Мъск да променя финансови стойности само с един пост в Twitter. Днес Tesla продава стотици хиляди коли годишно и до голяма степен успя да избегне недостига на компоненти по-добре от своите конкуренти. От водещ на популярното шоу Saturday Night Live до радетел на криптовалутите Мъск доминира в новинарските заглавия и има над 66 милиона последователи в Twitter. Дори неговите космически приключения могат да бъдат проследени директно до първия Човек на годината Чарлс Линдберг, който през 1927 г. е избран в чест на неговия първи самостоятелен трансатлантически полет със самолет.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеИлон Мъск планира догодина да бъдат поставени първите Neuralink чипове на пациенти