След като пусна собствена версия на ChatGPT, милиардерът Илон Мъск потвърди предстоящото пускане на Xmail, което породи спекулации за потенциала му да се конкурира с услугата Gmail на Google. В разговор в своята социална медийна платформа X Мъск заяви, че продуктът, наречен Xmail, "предстои".

Това съобщение идва в момент, когато Google трябваше да разсейва слухове за спиране на Gmail, след като в социалните мрежи започна да се разпространява фалшиво изображение. Мъск не е предоставил допълнителни подробности за услугата, така че не е известно кога ще бъде достъпна. Очаква се обаче тя да бъде интегрирана в приложението X.

Потвърждението дойде, след като Нейтън Макгрейди, старши член на екипа за инженеринг на сигурността на X, зададе въпрос за датата на пускане на Xmail. Мъск отговори, потвърждавайки, че услугата е на път, поставяйки основите на нещо, което може да се окаже огромно сътресение в сектора на имейл услугите.

"Кога ще направим Xmail?", попита той.

Мъск просто отговори: "Ще се появи".

Междувременно един от потребителите на X побърза да коментира: "Загубих доверие в Gmail. Време е да премина към Xmail възможно най-скоро!". "Ще използвам моя Gmail така, както сега използвам моя Hotmail - за спам", добави друг.

Gmail е най-популярната услуга за електронна поща в света с над 1.8 милиарда активни потребители в световен мащаб към 2024 г.

В отговор на новината стратегът по социални медии Реа Фрийман заяви, че алтернативата на Gmail за X "може да се случи" и ако това стане, "ще бъде интересно да видим как ще се възприеме".

"Илон направи огромни промени в Twitter и изглежда, че не е на страната на общественото мнение, така че дали хората ще се доверят на X за управлението на електронната си поща, ще бъде нещо, което трябва да се наблюдава", каза Фрийман.

Мъск и преди е заявявал, че дългосрочната му цел за X е да го превърне в "приложение за всичко".

Има вероятност Xmail да се създава в xAI - бизнес, създаден от Мъск преди година, който е специализиран в областта на изкуствения интелект.

Снимка: Unsplash

Виж още: Intel Core i9-14900KS става първият процесор, който минава бариерата от 6 GHz

Тагове: