Очаква се Samsung да пусне най-новия си набор от водещи сгъваеми смартфони тази година в лицето на Galaxy Z Fold 4 и Galaxy Z Flip 4. Водещите телефони се очаква да дойдат на 10 август, въпреки че все още няма официално потвърждение. Източници от индустрията вече предполагат, че компанията планира да намали продажбите на своите серии Galaxy A и Galaxy S, за да се съсредоточи вместо това върху предстоящите си сгъваеми телефони.

Samsung скоро ще насочи погледа си към максимизиране на продажбите за Z Fold 4 и Z Flip 4, за да се конкурира за по-голям дял от пазара на смартфони срещу компании като Apple. Технически анализатори обясняват, че тъй като инфлацията има тенденция към по-голямо въздействие върху телефоните с по-ниски цени, отколкото техните по-скъпи аналози, увеличените продажби на телефони с високи цени като сгъваемите модели може да бъдат в полза на компанията.

Повечето производители на телефони отчитат глобален спад в продажбите, който се дължи на комбинация от фактори като повтарящи се вълни от COVID, руско-украинската криза и укрепващия щатски долар. Една от стратегиите е да бъдат удвоени продажбите на смартфони за 2021 г., за да бъдат загубите възстановени, а статуквото на пазара на смартфони - запазено.

Между януари 2021 г. и март 2022 г. Apple имаше среден пазарен дял на смартфони от 52.2% в Съединените щати в сравнение с 26.6% на Samsung. Но през третото фискално тримесечие на 2021 г. продажбите на Samsung се доближиха до тези на Apple благодарение на успеха на Galaxy Z Fold 3 и Samsung Galaxy Z Flip 3.

Трябва да се спомене, че Z Flip3 представляваше 52% от пазара на сгъваеми телефони миналата година. Като се има предвид, че конкуренти като Apple и OnePlus тепърва ще пускат своите сгъваеми устройства в международен план, компанията ще продължи да доминира в този сектор за известно време.

Очаква се Samsung Galaxy Z Fold 4 да се захранва от най-новия Snapdragon 8 Gen 1 Plus, докато Z Flip4 може да има по-голям капацитет на батерията в сравнение с ниските 3300 mAh на своя предшественик. Един от недостатъците на Z Fold 3 беше високата му цена от 1799 долара и се надяваме, че тя ще бъде намалена, за да стане достъпна за повече клиенти.

Сгъваемото дуо ще се изправи срещу премиум устройства като Google Pixel 7 и Pixel 7 Pro, Xiaomi 12S Ultra, iPhone 14 и потенциално също така срещу отдавна очаквания Google Pixel Fold.

Снимка: Unsplash

Виж още: Galaxy S22 Ultra се затвърди като успешния наследник на класическия Note