Instagram Direct не е точно нова услуга за обмяна на текстови съобщения, но винаги е била част от социалната мрежа за снимки. Днес става ясно, че Instagram е започнала да тества самостоятелно приложение за текстови съобщения за Android и iOS в шест държави: Чили, Израел, Италия, Португалия, Турция и Уругвай. Ако инсталирате Direct, входящата поща изчезва от приложението Instagram и може да бъде достъпна само в приложението за съобщения.

"Искаме Instagram да бъде място за всичките ви моменти", каза Хемал Шах, продуктов мениджър на Instagram. “Direct увеличи своята потребителска база в рамките на Instagram през последните четири години, но може да го подобрим, ако то е самостоятелно приложение.”

Функцията Direct има 375 милиона потребители месечно и неговият ръст съвпада с растежа на Instagram Stories, които насърчават потребителите да правят бързи отговори на съобщения на приятелите си чрез добавяне на бутона "изпрати съобщение”.

Сега Instagram ще разбере дали външно приложение за лични съобщения може да процъфти самостоятелно. И тъй като Instagram е собственост на Facebook, склонни сме да вярваме в това. Facebook Messenger се превърна в цяла самостоятелна платформа и днес дори не е нужно да имате Facebook профил, за да използвате функцията за обмяна на лични съобщения.

Предизвикателството за Instagram е да разшири набора от функции в Direct, като запази простотата, която го прави привлекателен продукт.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Нов теч подсказва, че PS5 ще бъде значителен ъпгрейд спрямо PS4 Pro

94 | 19.01.2019
Още от Tech

Германия също обмисля да спре да работи с Huawei

114 | 20.01.2019