Според доклад на VentureBeat, Intel е събрала екип от над 1000 души, за да създаде чипове за следващото поколение iPhone. Конкретно Intel се надява да предостави своя LTE чип 7360 на Apple и ако всичко върви по план, дори да участва в производството му.

За сравнение iPhone 6s и iPhone 6s Plus използват 9X45 LTE чип на Qualcomm. Intel се надява да осигури своя модем за поне някои от iPhone моделите на Apple, които ще се произвеждат през 2016 г. Qualcomm в момента е натоварена със задачата да предоставя модеми за всички телефони на Apple.

7360 LTE модемът на Intel се очаква да започне да се доставя до края на тази година, а производителите на устройства ще започнат да го прилагат през 2016 г. Intel съобщава, че партньорството с Apple е от решаващо значение за бъдещето на мобилното пространство. Очевидно е, че Apple са много взискателен клиент с изключителен мащаб на производство.

Важно е да се отбележи обаче, че Intel все още не е достигнала до пълно споразумение с Apple. Към този момент Apple все още очаква да види дали Intel ще може да обхване всички основни етапи на проекта преди официалното споразумение. Друга възможна причина, че сделката все още не е финализирана, е, че партньорството може да се задълбочи.

VentureBeat допълнително подсказва, че Apple би искала да се създаде SOC за следващото поколение iPhone, който съчетава и Ax процесор и LTE чип модем. Ако това бъде постигнато, ще се осигури по-добра скорост, по-добро управление на захранването и по този начин по-добър живот на батерията. Също така това ще допринесе за един по-малък чип, който ще заема по-малко място вътре в самото устройство, освобождавайки пространство за по-голяма батерия. Като част от този процес Apple ще проектира SOC и ще приложи името си на него, а след това ще лицензира LTE модема от Intel.

В момента Samsung и TSMC споделят задачата за производството на процесорите на Apple и докато нищо от по-горе казаното не е потвърдено официално, то най-вероятно ще разберем за истинността на изнесените данни, когато Apple официално обяви своето следващо поколение iPhone през 2016 г.

 

Прочетете още: Apple се забърка в пореден скандал, този път с чипове от Samsung и TSMC 

Тагове: