За да бъдат привлекателни за средностатистическия потребител, умните часовници трябва да бъдат максимално опростени и ненатрапващи се. Всъщност най-добрият вариант е да не се различават по почти нищо от един нормален, механичен часовник освен по вътрешния хардуер, разбира се.

Американският гигант Intel иска да направи тези устройства още по-елегантни, създавайки изключително малък модем, който ще гарантира постоянна интернет връзка на носещите се устройства. Новият XMM 6255 не е много по-голям от една стотинка (0,47 квадратни инча), но осигурява пълноправно предаване на 3G данни. Освен че е с миниатюрни размери, този нов чип използва по-малко енергия и не се нуждае от голяма антена, за да се получава по-добра връзка. Той дори може да осигури солидна производителност в области със слаб сигнал - като вашето мазе например.

От Intel не посочват кои устройства използват или ще използват новата фирмена технология, но това може да се случи много скоро. С миниатюрния модем сравнително малки джаджи ще имат свой собствен достъп до интернет, без да разчитат на директна връзка със смарфон или таблет.


Виж още: Intel използва умни часовници, за да помага на пациентите с паркинсон