iQoo Z6 Lite 5G трябва да дебютира в Индия на 14 септември. Марката, собственост на Vivo, разкри някои спецификации на телефона преди пускането му на пазара. По-рано беше казано, че дисплеят на iQoo Z6 Lite 5G ще има 120 Hz честота на опресняване. Сега iQoo потвърди, че този смартфон ще бъде първият смартфон в света, който идва с Qualcomm Snapdragon 4 Gen 1 SoC. Този новообявен чипсет използва 6 nm технологичен процес и разполага с осем CPU ядра с тактова честота до 2 GHz.

iQoo създаде микросайт, за да разкрие повече от функциите на iQoo Z6 Lite 5G, тъй като датата на пускането му на пазара 14 септември се приближава все повече. Твърди се, че този смартфон с новия Snapdragon 4 Gen 1 SoC е постигнал AnTuTu резултат от 388 486 точки. Освен това този чипсет поддържа висококачествена графика с ефективно използване на батерията. Смята се, че захранваният от Snapdragon 4 Gen 1 SoC iQoo Z6 Lite 5G също предлага страхотна игрова производителност - рай за мобилните геймъри и емулацията.

Изглежда, че AnTuTu резултатът на този телефон е по-висок от резултатите на чипсета MediaTek Dimensity 700, който захранва телефони като Redmi 11 Prime 5G и Samsung Galaxy M13 5G. Предполага се, че изпреварва и чипсета Snapdragon 680, който е представен на модели като vivo Y35 4G, Moto G32 и други достъпни смартфони.

iQoo Z6 Lite 5G също ще бъде по-достъпен смартфон с функции като 120 Hz честота на опресняване, 5000 mAh батерия, 50-мегапикселова основна камера, Android 12 и др. Микросайтът загатна, че повече функции за камера и игри ще бъдат разкрити в четвъртък.

iQoo също разкри дизайна на този телефон, който ще се предлага с прорез в стил водна капка отпред. Има и конфигурация от тройна задна AI камера, разположена в правоъгълен модул на камерата.

Снимка: iQoo

Виж още: 5G и LTE връзката на iPhone 12 понякога изчезва мистериозно