Когато човек работи на един и същи компютър, той привиква към операционната система и своето работно пространство. Това създава дискомфорт, ако се наложи да направите нещо на компютър с по-старата версия на ОС.

Подготвяйки се за пускането на своя нов Windows 8, компанията Microsoft е предвидила този вариант. Решение на задачата се получава чрез новата функция Windows to Go. Ако пред потребителя на Windows 8 Pro застане необходимостта да поработи на чужд компютър, той може да пренесе на него виртуалната среда, с която е свикнал. За това е необходима само флашка с обем не по-малко от 32 GB. Функцията Windows to Go създава на нея виртуален диск и позволява пускането на всеки един компютър на операционната система, с която сте свикнали, със запазените от вас настройки и вече инсталираните програми.

 

Важен момент за Windows to Go е вградената система за защита. Ако потребителят случайно извади от компютъра флаш паметта със системата, то той ще има време 30 секунди, за да я върне обратно, в противен случай работата ще бъде завършена. Важно е и това, че след приключване на работата в операционната памет на компютъра не остават никакви следи от портативната Windows 8 версия.

 

Представители от Microsoft изтъкват, че на една система може да се създават ограничен брой такива флашки, за да не се използва функцията от недоброжелатели с нечисти цели. Освен това процесът на създаване на Windows to Go изисква задължителна връзка към интернет, за да направи проверка на лиценза.

 

 

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Топ 3 на най големите глупости, с които геймърите трябва да престанат. И ТО ВЕДНАГА!

98 | 17.06.2019
Още от Tech

Европейските регулатори вече вдигнаха мерника на криптовалутата на Facebook

30 | Преди 22 ч.