Както ви информирахме, от Wired решиха да превърнат отразяването на CES 2014 в съобразно състезание между авторите, но по-важно – между смартфоните, които те трябваше да използват. Припомняме, че правилата забраняваха лаптопи, таблети и DSLR-и. Авторите можеха да разчитат само на поверените им смартфони - iPhone 5s, Nokia Lumia 1020, Motorola Moto X и BlackBerry Z30. Състезанието беше наистина интересно и подложи на изпитание както хора, така и телефони.

 

На четвърта позиция завърши Mat Honan, който се беше доверил на Moto X. Той достигна резултат от едва 100 точки. Нещата не се развиха особено добре за него, тъй като телефонът му пострада в сравнително ранен етап от битката – екранът на Moto X се счупи...докато си почиваше в джоба му. Въпреки опита за веща сервизна намеса, която включваше тиксо, след кратки мъки авторът излезе от надпреварата.

 

 

Nokia Lumia 1020 се класира на трета позиция. Телефонът беше използван от Robbie Baldwin, който събра 145 точки. „Радостен съм, че използвах Lumia 1020, за да отразявам CES. Беше един чудесен експеримент, чрез който успях да открия какво мога да постигна с платформа, напълно непозната за мен. Ако се наложи да използвам Windows Phone и през следващата година, ще бъда напълно доволен от това. Клавиатурата е много по-добра от тази, с която разполага iPhone, а това беше изключително важно”.

 

Макар и с „по-лоша” клавиатура, iPhone 5s се класира на втора позиция. Christina Bonnington събра 147.75 точки. Да бъдеш сред фаворитите не е никак лесно. „Най-важното беше да следя нивото на батерията – ако устройството умреше, нямаше да мога да отразявам събитието. За щастие използвах iPhone, който разполага добра батерия. Тъй като можех да комуникирам само чрез телефона си, трябваше да го зареждам най-малко три пъти на ден (въпреки че рядко оставях батерията да падне под 50%).”


 

Tim Moynihan използваше BlackBerry Z30, а очакванията клоняха за някоя от последните позиции. Събраните 257.5 точки са на друго мнение. Имаше моменти, в които всички очакваха, че той ще се откаже, но това не ставаше. Благодарение на комбинация от упоритостта и издръжливостта на робот, Tim успя не само да завърши състезанието, но и да го спечели с убедителна преднина. Той спечели голяма част от допълнителните предизвикателства, но и беше отличен за най-добра фотография и най-много постове. „Понесох доста майтапи за това, че използвах BlackBerry Z30. Не е толкова „готин” колкото другите телефони, но знаете ли какво? Това нямаше никакво значение. Това е телефон, който може да бъде използван за отразяване на големи събития. А това е изключително впечатляващо. Технологията е нещо впечатляваща. Тези неща се побират в джоба ни! И са като лаптопи, но по-добри.”