От известно време всички ние можем да заповядваме на нашите Android смартфони и умни часовници с Android Wear да изпълняват команди чрез гласовата команда "Ok Google". Това можем да правим и от настолната версия на Chrome браузъра, но много скоро това ще е общодостъпно и за Chromebook компютрите.

Новата функция за Chrome OS позволява на потребителите да казват "Ok Google", за да активират гласово търсене точно като на много Android смартфони. Гласовите команди, освен че могат да бъдат използвани за извършване на търсения в интернет, могат да извеждат информация за маршрути, за времето, за трафика, самолетни полети и още, и още неща, които Google Now може да покаже.

Chromebook-ът ви винаги ще е в режим на „слушане“ за гласовата команда Ok Google, докато екранът е включен и отключен. Функцията в момента е достъпна само в канала Chrome Dev и потребителите трябва да включат специален „флаг“ в меню настройки на Chrome OS, за да получат достъп до нея. Все още не е ясно кога ще има стабилна Chrome OS версия, но това обикновено не отнема много време, затова я очакваме до края на януари 2015 година.

 

Прочетете още: Поддръжката на мултиезичност в Google Now е вече факт