LG може би е намерила начин да създаде метален флагман телефон, който потребителите предпочитат, но и който дава възможност за лесна смяна на батерията. Предстоящият Android смартфон на компанията - G5, който се очаква да бъде представен на MWC 2016 в Барселона в края на февруари, може би ще има необичаен форм фактор – това ще бъде модулен смартфон.

Нов теч на информация разкрива, че LG може би са създали смартфон с метално тяло, но със слайд функционалност, която осигурява достъп до батерията, разказват източници на CNET Корея. Според сайта в долната си част телефонът може да прилича съвсем малко на HTC Legend отпреди няколко години.

Предишните слухове предполагат, че LG се стреми да постави множество камери на гърба на G5, заедно с интегриране на сензор за пръстови отпечатъци. LG тази седмица пусна изображение за свое събитие на 21 февруари на MWC 2016, на което виждаме кутия, която се разделя на две. Дали това е подсказка за отварящ се корпус на G5, не знаем, но ще трябва да изчакаме до MWC 2016, за да разберем, или до следващото голямо изтичане на информация.

 

 

Прочетете още: LG G5 ще разполага с втори дисплей и иновативен Magic Slot?