Следващият флагман смартфон на LG може да включва част от софтуера, който сега е достъпен само за смартфоните Pixel на Google, съобщава PhoneArena. LG G6 може би ще работи с Google Assistant, което ще го направи първото „външно на Google“ Android устройство, работещо с интелигентния гласов асистент.

Според източници в индустрията LG е в преговори и с Amazon, друга компания, която притежава AI технология, което означава, че можем да очакваме и поддръжка на Alexa – гласовия асистент на Amazon. Разбира се, LG вече използва Alexa в своите нови домакински уреди, така че няма да е изненада да го видим и в смартфони и умни часовници с марка LG.

LG обяви официално, че ще проведе своя пресконференция на 26 февруари, на която очакваме да видим G6. Но флагманът може да бъде пусната на пазара чак през март или в началото на април.

Още от CES 2016 ясно се очерта технологичната тема на тази година - гласовите асистенти. Въпреки че Amazon официално не присъстваше на събитието, Alexa се споменаваше ежедневно и всъщност асистентът намери своето място в безброй уреди. Що се отнася до Google Assistant, към момента той е ексклузивен само за моделите Pixel, но всеки Android потребител може да комуникира писмено с него в приложението Allo. Интересно е, че първият смартфон с Android 7.0 беше с марка LG (V20), така че не можем с лекота да пропуснем новината. Дали това ще стане, предстои да разберем след месец.

 

Прочетете и това: Android потребителите предпочитат iPhone 6s пред iPhone 7 за първо iOS устройство 

Тагове: