LG Electronics отново е в новинарските заглавия със съобщения, че компанията планира да излезе от бизнеса със смартфони. Най-новата версия включва виетнамски конгломерат, с който LG води преговори за закупуване на бизнес със смартфони от LG Electronics.

Според BusinessKorea виетнамската Vingroup Co е дала най-атрактивното предложение за закупуване на бизнеса със смартфони на LG. Компанията представлява 14% от пазарната капитализация на виетнамските компании, регистрирани на борсата. Тя има разнообразно портфолио от бизнеси в различни индустрии, включително хотели, недвижими имоти, дистрибуция, автомобили, смартфони и землище. Компанията вече произвежда смартфони за LG по договор и е трети водещ производител на смартфони във Виетнам зад Oppo и Samsung.

Според доклада Vingroup Co е заинтересован да поеме бизнеса със смартфони на LG в САЩ и придобиването ще тласне Vingroup Co към глобално присъствие. Съобщава се, че LG се интересува от продажбата на бизнеса си със смартфони „на парче“, тъй като продажбата на цялото подразделение би се оказала много трудна.

Наскоро ръководството на LG изпрати вътрешно писмо, което предвещаваше предстоящи големи промени в мобилното подразделение, включително „продажба, изтегляне и намаляване на бизнеса със смартфони“. Това не предвещава нищо добро за наскоро тийзнатия от компанията LG Rollable с пазарна дата, определена за тази година. Бъдещето на LG Rollable сега е доста несигурно предвид новините от тази седмица.

Снимка: GSM Arena

Виж още: Собствениците на iPhone 6s и първия iPhone SE остават без iOS 15

 

Тагове: