Сгъваемите телефони най-накрая са реалност, а Samsung Galaxy Fold съвсем скоро ще се продава. LG обаче може да отиде още по-далеч, тъй като компанията е патентовала телефон, който не е просто сгъваем, но и прозрачен.

Патентът, публикуван на 9 април и забелязан от LetsGoDigital, описва устройство с два прозрачни екрана и сгъване в средата, така че се отваря и затваря като книга и се прехвърля от размери на таблет, когато е отворен, към размери на телефон, когато е затворен. 

Всеки екран обаче е двустранен и тъй като е прозрачен, можете дори да взаимодействате с дисплея отзад.

Двата екрана могат да се използват като едно голямо цяло, показващо едно и също съдържание, или самостоятелно, така че да можете да изпълнявате различни приложения на всеки. А нивото на прозрачност може да варира в зависимост от това, как държите телефона. Ако седи легнал, то екранът е само леко прозрачен, но ако го вдигнете нагоре, става все по-ясно видим.

Това е новаторска идея, която е доста подробна, а патентът дори стига толкова далеч, че да говори за камерата, която включва както един обектив отпред, така и мултиобектив отзад, допълнена с лазерен сензор, който може да вижда обекти в 3D, вероятно за да помогне за измерване на дълбочина.

Разбира се, патентите невинаги се превръщат в продукти и виждахме сгъваеми такива за телефон в продължение на години, преди да се обявят като реални публични проекти.