LG има нов телефон с двоен екран - с основен дисплей, който се завърта настрани, за да разкрие вторичен екран отдолу, съобщава Korean Herald. Телефонът, който е с кодово наименование „Крило“, ще има основен 6.8-инчов дисплей, заедно с по-малък 4-инчов екран с пропорция 1:1. Очаква се да струва малко повече от новия телефон Velvet, когато пристигне по-късно тази година.

Това няма да е първият въртящ се телефон, който LG пуска в продажба. Преди десетилетие компанията предложи няколко телефона, използващи този форм-фактор, включително LB1500 и LU1400. В допълнение към техните въртящи се дисплеи другата основна продажна характеристика на тези телефони беше, че те разполагат с хардуера за приемане на цифрови телевизионни излъчвания. Основните им дисплеи бяха мънички и когато се завъртят, те имаха тенденция да разкриват клавиатура T9, а не втори екран.

Телефонът ще използва втория си екран за мултитаскинг. Можете да използвате основния дисплей, за да видите снимка например, докато оставите втория екран свободен за достъп до контролите за редактиране. Това звучи малко по-различно от сегашните устройства с двоен екран на LG като G8X и V60, чиито вторични екрани са полезни главно за да ви позволят да използвате две различни приложения наведнъж.

Освен въртящия се екран предстоящото устройство на LG поддържа 5G, ще работи със 7-серийния процесор Snapdragon и ще включва тройни задни камери с основен сензор от 64 мегапиксела.

ETNews твърди, че телефонът е планиран за пускане през втората половина на тази година, а Herald съобщава, че може да струва около 817 долара.

Виж още: Бъдещите модели iPhone и MacBook може да се зареждат безжично едни други

 

Тагове: