LG Electronics обяви, вече официално, че предстоящият флагмански смартфон LG V20 ще бъде първият смартфон в индустрията, който ще разполага с 32-битов Hi-Fi Quad DAC (цифрово-аналогов преобразувател), способен да достави аудио с изключително качество за мобилно устройство.

Quad DAC доставя свеж и чист звук, който е най-близък до изпълнение на живо, когато използвате съвместими слушалки с кабел. Звукът ще е по-добър от традиционен DAC, тъй като ще се намалят околните нива на шум с до 50 процента.

LG работи в тясно сътрудничество с ESS Technology, за да се гарантира, че Quad DAC ще предостави най-доброто аудио изживяване на собствениците на LG V20.

"Тъй като смартфоните стават все по зрели, виждаме все повече и повече клиенти, които търсят нещо повече от бързи процесори и големи екрани в своите устройства", заяви Джуно Чо, президент на LG Electronics и Mobile Communications Company. "По-високото качество на звука е естественото развитие в смартфоните, тъй като индустрията се движи все повече към мултимедийното потребление. Имаме удоволствието да продължим това дългосрочно партньорство с ESS Technology и да дадем най-доброто аудио на потребителите на LG V20."

Робърт Блеър, президент и главен изпълнителен директор на ESS Technology, каза следното: "Ние сме изключително развълнувани, че нашата технология Quad DAC ще бъде показана във V20, най-новият флагмански смартфон на LG. С Quad DAC технологията потребителите ще се чувстват така, сякаш носят професионална домашна аудио система в смартфоните си."

 

Източник: LG


Прочетете и това: Над 3 млн. регистрации за предварителна покупка на Meizu m3e през първите 24 часа 

Тагове: