Според нов доклад на Bloomberg Apple се подготвя да добави основен ARM процесор в своите MacBook лаптопи, но той няма да замести настоящия от Intel, а просто ще позволи на компютъра да преминава в режим на ниска консумация на енергия, като по този начин удължи живота на батерията. И докато това е добра новина за потребителите, всъщност е донякъде лоша за Intel, които явно не могат да доставят същата енергийна ефективност със своите процесори.

ARM чиповете са доста популярни заради тяхната енергийна ефективност за разлика от по-мощните еквиваленти на Intel. Разбира се, поради технически причини ARM технологията няма да замени основните чипове в MacBook, поне не и сега, но тяхната работа може да гарантира по-дълго време в режим на готовност за лаптопите на Apple.

Всъщност, ако трябва да бъдем точни, в новото поколение MacBook Pro модел с иновативния Touch Bar вече има ARM чип (T1). Неговата единствена цел е да управлява тази нова функционалност и нищо повече. Но в бъдеще ARM чиповете могат да отговарят и за основни функции на лаптопа.

 

Прочетете и това: Минг-Чи Куо твърди, че през 2017 година Apple ще пусне MacBook Pro с 32 GB RAM памет 

Тагове: