След първоначални тестове през декември за издържливостта на батерията на новия MacBook Pro с Touch Bar, Consumer Reports препоръча на своите читатели да не купуват лаптопа на Apple. Сега, през януари, същата организация обяви, че ще направи повторен тест на лаптопа, след като Apple пусна софтуерна кръпка, за да прецени дали има промяна в поведението на устройството. И ето че днес Consumer Reports излезе с ново становище, а именно, че сайтът вече препоръчва новите лаптопи MacBook Pro с Touch Bar.

Apple е работила в тясно сътрудничество с Consumer Reports за идентифициране на проблема и след справянето с бъга в Safari сега всичко е наред.

"С актуализирания софтуер трите MacBook Pro лаптопи в нашите лаборатории се представиха добре, като един модел работи 18.75 часа в автономен режим", пише Consumer Reports в публикация на интернет страницата си. "Тествахме всеки модел по няколко пъти с помощта на новия софтуер, следвайки същия протокол, който прилагаме за стотици лаптопи всяка година." 18.75 часа е цифрата, отнасяща се до 13-инчовия MacBook Pro без Touch Bar. Тези резултати идват от отваряне на сайтове с браузъра Safari с изключено уеб кеширане.

Актуализацията на софтуера, която се предполага, че поправя грешката в Safari, е на разположение само за най-новата MacOS бета, така че все още предстои тя да бъде пусната за всички потребители. Въпреки това проблемът, констатиран по-рано от Consumer Reports, се е появявал само при използване на Safari в режим за програмисти, така че не е ясно дали ежедневните потребители някога наистина са изпитвали подобен проблем.

Сега Consumer Reports казва, че нито един от новите лаптопи на Apple не пада под 15.75 часа с едно зареждане. Разбира се, използването в реални условия няма да бъде същото като тест на батерията в лаборатория, така че не очаквайте да гледате филми в продължение на 15.75 часа на новия си MacBook Pro.

Нашите лични тестове с батерията на MacBook Pro с Touch Bar без актуализацията, отстраняваща бъга в Safari, показват нормална работа и задоволителен резултат от живота на батерията, но нашият тест не включва само уеб браузване, а нормална експлоатация с гледане на видео, слушане на музика и т.н.

 

Прочетете и това: Дизайнерът на Mac Pro, MacBook Pro с Touch Bar и MacBook Air също напуска Apple и отива в Tesla